Мовне законодавство в Україні: що потрібно знати підприємцям

Закон про мову: до чого треба готуватися бізнесу

8 min read

Мовне законодавство в Україні: що потрібно знати підприємцям

16 січня 2021 року набрала чинності стаття 30 Закону України про українську мову у сфері обслуговування споживачів. Підприємці та власники бізнесу зобов’язані надавати інформацію в Україні українською мовою. Що саме зміниться для бізнесу, хто офіційно має право проводити перевірки та накладати штрафи, де шукати юридичної підтримки у разі скарг − детально все розповімо про дії закону про мову.

Що зміниться для бізнесу із прийняттям закону про українську мову

З 16 січня 2021 року для всіх форм власності підприємств та організацій набувають чинності такі правила згідно закону про українську мову:

  • обслуговування споживачів повинно відбуватися виключно українською мовою. І тільки на прохання клієнта дозволяється перейти на іншу мову
  • інформацію про товари і послуги також необхідно надавати державною мовою.  Зокрема через інтернет-магазини, на цінниках, в інструкціях, технічних характеристиках, маркуванні, квитках, меню
  • інформація може дублюватися іншими мовами, але її обсяг українською не може бути меншим за обов’язковий обсяг, що встановлений законом про захист прав споживачів. Також новий закон про мову в описі допускає використання слів, скорочень, абревіатур та позначень англійською мовою та/або з використанням літер латинського та/або грецького алфавітів.
  • суб’єкти електронної комерції, що зареєстровані в Україні, у разі поширення комерційного електронного повідомлення повинні надавати інформацію щодо предмета електронного договору українською мовою.

Юристи Адвокатського бюро Ольги Петрухіної зможуть проконсультувати вас з питань дотримання мовного законодавства в Україні та надати детальну інформацію стосовно застосування норм нового закону у різних галузях бізнесу. Під дії закону про українську мову потрапляють: магазини, кафе, ресторани, ті, хто надає послуги споживачам, презентує свої товари/послуги шляхом розміщення інформації в інтернеті на веб-сайті, розповсюджує друковані матеріали, створює рекламні матеріали. Адже недотримання вимог закону про мову може мати наслідки, визначені законодавством про захист прав споживачів стосовно реалізації товару неналежної якості.

Хто має право проводити перевірки та накладати штрафи згідно із новим законом про мову?

Здійснювати перевірки та застосовувати санкції до порушників нового закону про мову має право Уповноважений із захисту української мови. На цю посаду строком на 5 років призначений Тарас Кремінь. Перевірка може відбуватися як за поданою скаргою, так і з ініціативи самого Уповноваженого. Мовний омбудсмен за потреби може залучити працівників поліції, органів державної та місцевої влади. Якщо скарга вмотивована, то закладу оголосять попередження та вимогу усунути порушення протягом 30 днів.

Стосовно перевірки бізнесу, за законом Уповноважений має право лише запитувати та отримувати копії документів, а не безпосередньо відвідувати приватні організації та підприємства. Виявлені порушення нового закону про мову фіксуються у відповідному Акті та Протоколі. Накладання штрафу можливе тільки після розгляду результатів перевірки за участю представника суб’єкта господарювання та після ухвалення Уповноваженим Постанови про його накладання. Постанову може бути оскаржено в судовому порядку.

Штрафні санкції за порушення закону про мову почнуть застосовуватися лише з 16 липня 2022 року. Вони складатимуть від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі це 3400 грн – 5100 грн).

Що робити, якщо ви не можете отримати інформацію чи послуги державною мовою?

  • попросити працівника на місці обслуговувати його українською мовою
  • звернутись до керівництва закладу або на “гарячу лінію” установи у разі відмови споживачу і недотримання закону України про мову
  • зафіксувати факт відмови (аудіо-, відео, письмового підтвердження очевидців) та дані суб’єкта господарювання (назви, місця знаходження, контактів суб’єкта) у  разі незабезпечення надання інформації/послуг державною мовою
  • подати скаргу до Уповноваженого протягом 6 місяців з дня виявлення заявником порушення на поштову адресу (01001, м. Київ, провулок Музейний, 12), електронну скриньку skarha@mova-ombudsman.gov.ua або у відповідній формі на сайті Уповноваженого.

У скарзі про забезпечення функціонування української мови як державної необхідно зазначити:

  • прізвище, ім’я, по батькові
  • місце проживання
  • суть скарги, який саме суб’єкт/працівник суб’єкта, коли, за якою адресою, яким чином порушив право скаржника
  • докази на підтвердження.

Звернувшись до Адвокатського бюро Ольги Петрухіної, ви зможете отримати юридичну консультацію та скористатися послугами адвоката з будь-яких питань, які стосуються застосування норм нового закону про мову.

administrator

Поділитися:

Інші новини