Різниця в ставці податку в залежності від країни

Різниця в ставці податку в залежності від країни

4 min read

Кращі працівники країн великої сімки платять на 60% більше прибуткового податку, ніж країни БРІКС.

Кращі працівники країн великої сімки з рівнем доходу в 1,5 млн платять на 60% більше прибуткового податку, ніж співробітники з тим же рівнем доходу в країнах БРІКС – це показало нове дослідження міжнародної бухгалтерської мережі UHY International, членом якої ми є.

Для порівняння, фізичні особи, які заробляють 1,5 млн доларів США в рік в країнах великої сімки платять в середньому 719 751 доларів США (ставка 47,9%) у вигляді податків, в той час як в країнах БРІКС ця цифра становить 446 883 доларів США (ставка 29,8%).

У зв’язку з цим є побоювання, що високі податкові ставки в країнах великої сімки можуть привести до того що гроші в бізнес будуть вкладатися в інших більш конкурентоспроможних юрисдикціях де ставка прибуткового податку нижче.

З огляду на вищевикладене, деякі країни великої сімки, а саме: Франція, Канада, США і Великобританія вжили заходів щодо зниження максимальних ставок прибуткового податку. У 2014 році цей показник у Франції становив 45,8%, в той час як зараз цей показник становить 40%.

З усіх країн, що брали участь в дослідженні UHY, найнижча ставка прибуткового податку в Росії, де всі платники податків, в тому числі високооплачувані, платять тільки 13% прибуткового податку.

Найвища податкова ставка серед 30 країн досліджених UHY в Данії. Фізичні особи, які заробляють 1,5 млн доларів США, платять більше половини свого доходу у вигляді прибуткового податку – 53,2%.

Податки в країнах великоъ сымки трохи знизилися після фінансової кризи, можливо, через побоювання уряду, що вони можуть стати неконкурентоспроможними, з огляду на низькі податкові ставки в країнах БРІКС.

І навпаки, у міру розвитку економіки країн БРІКС і розширення їх середнього класу уряд може підвищувати граничні ставки за вищими доходами. Внаслідок чого скоротитися нерівність між економіками країн великої сімки і БРІКС.

administrator

Поділитися:

Інші новини